Smakelijke selectie bij derde Vegetarische Restaurantweek

13-9-2013 Wie écht de kwaliteit van een restaurant wil ontdekken heeft hiertoe de gelegenheid tijdens de derde Vegetarische Restaurantweek van 7-13 oktober. Deelnemende restaurants serveren dan een speciaal voor de week gemaakt vegetarisch menu voor een vastgestelde lage prijs. Ook voor chef-koks zelf is het een goede gelegenheid om eens buiten de deur te eten. De Vegetariërsbond selecteerde voor deze week de beste restaurants mede op basis van tips van chefs en gasten. Onder chef-koks is het geen geheim dat je juist aan de kwaliteit van de vegetarische gerechten de kunde van de chef herkent. Vanaf deze week kan er gereserveerd worden.

Tijdens De Vegetarische Restaurantweek kan men bij de deelnemende restaurants kiezen uit twee of meer vegetarische menu’s, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu’s kosten 25 euro; bij sommige toprestaurants is dit 40 euro.

Ook dit jaar doen er diverse restaurants met één of meer Michelinsterren mee, zoals Librije’s Zusje, De Leuf, De Leest en Vermeer. Maar ook de restaurants zonder een ster zullen een heerlijke maaltijd aanbieden. De opdracht om speciaal voor de week een vegetarisch menu te ontwikkelen prikkelt de creativiteit van de deelnemende koks. Chris Naylor, chef-kok van toprestaurant Vermeer: ‘Tijdens de week kook ik volledig met groenten uit het seizoen en wilde planten voeren de boventoon. Een echte uitdaging, zoiets heb ik in mijn carrière niet eerder gedaan’.

Je kunt fantastisch koken met groenten, maar lang niet alle restaurants weten er echt uit te halen wat er in zit. Toch kun je op heel onverwachte plekken heerlijke gerechten tegenkomen. Tijdens De Vegetarische Restaurantweek delen we dit graag met een breder publiek’.Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond.

De week wordt onder anderen gesteund door: Antoinette Hertsenberg, Maarten Tjallingii, Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind. 

De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie in de Keuken.

Een overzicht van alle deelnemende restaurants is te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl