Smakelijke verkiezing Best Veggie Bite tijdens drukke Veggie Fair

Horeca: Koks en cateraars verleiden consument steeds vaker het vlees te vergeten
 

7-10-2013 De Best Veggie Bito Award toont aan: Steeds meer koks en cateraars verleiden consumenten het vlees vaker te vergeten. Dat werd duidelijk na het overweldigende succes van de Veggie Fair, de grootste vegetarische fair van de Benelux. Meer dan 10.000 gezond eten zoekers, vleesminderaars en groenteliefhebbers kwamen af op het unieke evenement in de Olmenhorst in Lisserbroek, georganiseerd door de vijf belangrijkste vegetarische partijen in Nederland.

De winnaars van de Best Veggie Bite 2013 zijn de hartige gerechten van cateraar Chez Soi en de zoete raw pies van Ariella Darling. Een eervolle vermelding krijgen de gourmet oesterzwam kroket van Terra Bites en de seitan van spelt van het Belgische bedrijf Bertyn.

De Best Veggie Bite Verkiezing is bedacht door foodinspirator Jacinta Bokma. Bokma is hoofdredacteur van het grootste recepten-discussieforum in zijn soort ter wereld, deVegetariër.nl, een initiatief van TROS Radar presentatrice Antoinette Hertsenberg. De Best Veggie Bite Award daagt cateraars en voedselproducenten jaarlijks uit het meest verrukkelijke en inventieve vegetarische hapje aan het publiek te presenteren. Een professionele jury deed de beoordeling. Jurylid Femke van den Heuvel van de VIP Health & Nutrition koksopleiding -een speciale applicatie-opleiding voor professionele koks die zich willen specialiseren in de vegetarische keuken- was aangenaam verrast door het hoge niveau: “Eerlijk, écht en smakelijk eten kan wel degelijk samengaan bewijst de Best Veggie Bite.” Toch was het verschil in ‘old school’ vegetarisch en de nieuwe vegetarische keuken nog groot, vond de jury, naast Van den Heuvel bestaande uit professionele proevers van De Vegetariërsbond, Vegatopia en deVegetariër.

De Veggie Fair werd georganiseerd door Vegetafel in opdracht van de Vegetariërsbond. Daarnaast waren Vegatopia, deVegetariër en Vega-Life als partner betrokken bij het evenement.

Vegetarische Restaurantweek

De Veggie Fair was de aftrap van De Vegetarische Restaurantweek, die dit jaar wordt gehouden van 7 tot en met 13 oktober. Tijdens deze week kan men in geselecteerde restaurants genieten van een lekker en voordelig vegetarisch menu. Men kan kiezen uit twee of meer vegetarische gerechten, waarvan er één speciaal voor de week wordt gemaakt. Deze menu’s kosten 25 euro. In enkele restaurants, waaronder sterrenrestaurants is dit 40 euro.