Taarten-, kinder- of bloggerkookboek wint Lekkerste Vegetarische Kookboek verkiezing

2-2-2017  Het 101 taartenboek, Chef Het Samen met Tomaat, de Hippe Vegetariër en Veggie Very Much gaan door naar de finale van de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016. Van de 23 genomineerde kookboeken kregen deze tot nu toe de meeste stemmen. De verkiezing voor Lekkerste Vegetarische Kookboek wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond. Uiteindelijk worden op 20 februari alle stemmen geteld en wordt eind februari de winnaar bekend gemaakt. Het vegetarische kookboek is inmiddels een bloeiend en populair genre. De lekkere recepten zijn de beste reclame voor de vegetarische keuken en brengen een vegetarische voedingswijze binnen ieders bereik. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald via een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek.

Vegetarisch zit in de lift. Dat blijkt ook uit het aantal vegetarische kookboeken dat uitkomt en aan de stijgende omzet van vegetarische producten. Steeds meer mensen merken dat je zonder veel moeite heerlijk vegetarisch kan eten” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Publieksstemming

Op de website van de Vegetariërsbond, www.vegetariers.nl/kookboek, kan iedereen tot 20 februari stemmen. De stemmen die tot nu toe zijn uitgebracht tellen ook mee voor de einduitslag. Wie eerder op een ander kookboek heeft gestemd, mag in de finale opnieuw stemmen. Alle genomineerde boeken bevatten uitsluitend vegetarische recepten en verschenen in 2016 voor het eerst in Nederland. Eerdere winnaars zijn De Groene Meisjes (2015), Vegarevolutie (2014) en I Love Groente (2013).

De Finalisten

De finalisten hadden in de voorronde meer concurrentie dan ooit, er kwamen in 2016 wel 23 vegetarische kookboeken uit. Dat zijn er 50% meer dan vorig jaar. De finalisten zijn drie zeer verschillende kookboeken. Het 101 taartenboek laat zien dat je de lekkerste taarten kan bakken zonder gelatine en andere niet-vegetarisch hulpstoffen. Chef het Samen met tomaat is een vegetarisch kookboek voor en door kinderen. De Hippe Vegetariër en Veggie Very Much zijn kookboeken van de succesvolle blog/website met dezelfde naam.