Tweede recordpoging Langste Vegetarische Tafel op Museumplein Amsterdam

20-6-2012 Woensdag 11 juli wordt op het Museumplein in Amsterdam een recordpoging gedaan om het Nederlands record ‘Langste Vegetarische Tafel’ te verbeteren. Ruim 600 mensen zullen dan gezamenlijk eten van een heerlijke vegetarische maaltijd. De recordpoging wordt wederom georganiseerd door de Vegetariërsbond. “We willen op een bijzondere en ludieke manier laten zien hoe lekker en gezellig vegetarisch eten kan zijn. Het Museumplein in Amsterdam is hier een perfecte locatie voor”, aldus directeur Floris de Graad.

Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om het vlees een dagje te laten staan. Nog maar 13% van de Nederlanders eet elke dag vlees en bijna de helft eet 4 dagen of minder vlees. De Vegetariërsbond wil met de Langste Vegetarische Tafel de ontwikkeling van steeds minder vlees eten verder stimuleren. Het Nederlands record Langste Vegetarische Tafel is vorig jaar door de Vegetariërsbond op het Neude in Utrecht gevestigd. Toen namen er 220 mensen deel.

Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond:
Vegetarisch eten staat midden in de samenleving en is toegankelijk voor iedereen. Door een prominente locatie in het hartje van Amsterdam te kiezen wordt dit nog benadrukt. Wie kiest voor meer vegetarische voeding helpt de wereld een beetje mooier te maken. Een bijzonder evenement als de Langste Vegetarische Tafel is heel geschikt om deze positieve boodschap uit te dragen

Aanschuiven aan de langste vegetarische tafel is gratis, wel geldt dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is en dat er maximaal 800 mensen aan de tafels kunnen zitten. De recordpoging wordt gehouden vanaf 18.00 uur.