Vanaf nu reserveren voor Vegetarische Restaurantweek

6-9-2011 Vanaf heden kan er gereserveerd worden voor De Vegetarische Restaurantweek. In meer dan 170 restaurants in Nederland kunt u van 3 t/m 9 oktober een vegetarisch vorkje meeprikken. Het voorgerecht is daarbij gratis. Een aantal sterrenrestaurants doen mee, zoals Het Zusje van de Librije in Zwolle en De Bloemenbeek in de Lutte. Raadpleeg de website www.devegetarischerestaurantweek.nl om een plek te reserveren.

‘Laat je verrassen’ is het motto van de Vegetarische Restaurantweek. Want de week beoogt juist ook de vleeseter te verleiden om kennis te maken met de heerlijke vegetarische keuken. Er geldt in de deelnemende restaurants dan ook het volgende aanbod: ‘Bij bestelling van een vegetarisch driegangenmenu een gratis vegetarisch voorgerecht voor u en uw tafelgenoot’.

Hoewel er steeds meer Nederlanders kiezen voor geen- of minder vlees blijft het aanbod in de horeca achter bij de behoefte. De Nederlandse Vegetariërsbond hoopt met De Vegetarische Restaurantweek bij te dragen aan een culinaire omslag. Dat de vegetarische keuken nieuwe perspectieven opent bevestigt ook topkok Jonnie Boer: ‘eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken’

Ook tv-maker Jort Kelder ondersteunt het initiatief. ‘Smakelijk nieuws dat het vegetarische eten uit het sektarische verdomhoekje van tofu en linzensoep in krakerige idealisten-etablissementen wordt getrokken. Als de Joops, Jonnies en andere sterrenkoks in hippe tenten gaan meedoen, eten we ons naar een betere wereld.

Inmiddels hebben zich 173 restaurants aangemeld voor De Vegetarische Restaurantweek. De Vegetarische Restaurantweek wordt georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërsbond en Vroege Vogels in samenwerking met Variatie op de Kaart en Dinnersite. Alle deelnemende restaurants zijn te vinden op

www.devegetarischerestaurantweek.nl

.