Vega bloggers en vloggers krijgen nieuw podium

21-3-2018 Vanaf nu bestaat er een echt vega multimedia-podium. ‘Lekker Vega’ is een mix van een YouTubekanaal, social media en het gelijknamige magazine. Bekende bloggers, vloggers en social-influencers laten hier zien hoe je lekkere, makkelijke en snel te bereiden vegetarische en veganistische gerechten kunt maken. Het podium biedt zo inspiratie en tips voor de talloze mensen die graag minder of helemaal geen vlees willen eten, maar nog niet goed weten hoe ze dit aan moeten pakken. Maar ook voor wie al wel bekender is in de vega keuken biedt het podium inspiratie. De toonaangevende bloggers en vloggers laten de bereiding van hun beste recepten zien. Daarnaast is er veel aandacht voor de motieven en drijfveren van de gasten.

Logo Lekker VegaVegetarisch eten is populair. Dat tonen initiatieven, zoals de Week Zonder Vlees en de Vegetarische restaurantweek, en de groei van het Vegetarisch Productkeurmerk aan. Lekker Vega helpt om ook de echte overstap naar de vega keuken te maken. We houden het praktisch, maar gaan ook in op de passie van de mensen die de vega keuken haar gezicht geven. De huidige populariteit van de vegetarische keuken komt namelijk niet uit het niets” aldus initiatiefnemer Floris de Graad.

In de eerste kookshow die op YouTube online is gegaan, kookt Isabel Boerdam (alias de Hippe Vegetariër en initiatiefnemer van de Week Zonder Vlees). Daarnaast wordt in een andere video, onder het genot van het zojuist bereide gerecht, een diepte-interview gehouden met Isabel. Deze shows zijn de eerste afleveringen in dit format. Vanaf nu kan men op deze manier iedere twee weken kennis maken met een bekende foodvlogger of –blogger. In het gelijktijdig uitgekomen magazine Lekker Vega (een voortzetting van het al bestaande magazine Lekker.Vegetarisch) leert men de gast nog verder kennen en vindt men daarnaast interviews, recepten, kooktips en hotspots. Lekker Vega is te vinden op www.lekkervega.nl en als magazine in de boekhandel.

Initiatief van Vegetariërsbond

Lekker Vega is een initiatief van de Vegetariërsbond. Het doel van de bond is om in 2040 de vleesconsumptie te halveren. Dit doet de Vegetariërsbond onder andere door met het platform Lekker Vega bewustzijn te creëren en handvatten te geven om mensen te inspireren vaker Vega te eten. “Met dit platform zetten we een nieuwe stap richting ons doel het aantal gegeten dieren zoveel mogelijk terug te brengen,” aldus De Graad (directeur Vegetariërsbond).

Een hoge resolutie afbeelding, vrij te gebruiken bij artikelen over Lekker Vega onder vermelding van Annelies Verhelst, kun je hier downloaden.