Vegetariërsbond brengt brochure ‘Vegetarisch voor Moeder en Kind’ uit

14-5-2013 De Vegetariërsbond heeft de brochure Vegetarisch, volwaardig en duurzaam eten voor Moeder en Kind uitgegeven. Deze brochure is geschreven door kinderdiëtist en oprichter van het Kenniscentrum Borstvoeding Stefan Kleintjes. De brochure is uitgegeven, omdat er veel vraag is naar informatie over hoe men als (toekomstige) moeder gezond vegetarisch eet en hoe het kind gezond vegetarisch gevoed kan worden. “Wie kinderen krijgt of verwacht gaat veel bewuster over voeding nadenken. Voor veel mensen die daar wat langer over nadenken blijkt vlees helemaal geen vanzelfsprekende keuze te zijn. Met deze brochure geven we antwoord op de vraag hoe je je kind en jezelf verantwoord vegetarisch voedt”, aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

De brochure beschrijft voor de periode van zwangerschap tot drie jaar welke voedingsstoffen geschikt zijn en welke voedingsstoffen bij vegetarische voeding extra aandacht verdienen. Daarnaast is in de brochure een voedselintroductieschema opgenomen met daarin ook specifiek vegetarische producten, zoals tempé en sesampasta. “Als veggiepapa vind ik het fijn dat er een dergelijke brochure is, ik kan snel opzoeken of mijn kind al aan bepaalde producten toe is en er staan tips in hoe je met vegetarische voeding eenvoudig aan hoogwaardige eiwitten kan komen”, aldus Floris de Graad, zelf vader van twee jonge kinderen.

De brochure is verstuurd aan alle consultatiebureaus en centra voor Jeugd en Gezind. Ook is de brochure te downloaden via de site van de Vegetariërsbond en te bestellen via de webshop van de Vegetariërsbond. “Wij merken al jaren dat er veel vragen zijn van (toekomstige) moeders die kiezen voor vegetarische voeding. De voorloper van deze brochure was één van onze meest populaire informatiebrochures”, aldus Floris de Graad.

De brochure maakt onderdeel uit van de veggiemamacampagne. Deze campagne is bedoeld om (toekomstige) moeders informatie te geven over waarom het goed voor kind en moeder is om te kiezen voor vegetarisch eten. De Vegetariërsbond vindt het belangrijk dat moeders (en vaders) nadenken over wat zij zelf eten en wat zij hun kind te eten geven. Vegetarisch eten past in een bewuste leefstijl met oog voor gezondheid, milieu en dieren. Het blijkt echter dat er onder ouders, familie op consultatiebureaus en op crèches weinig kennis is over vegetarische voeding voor jonge kinderen. In deze lacune voorziet de website www.veggiemama.nl.