Vegetariërsbond en Ekomenu slaan handen ineen

8-3-2018 Lekker en gezond eten is goed voor je. Toch komt het er vaak niet van. De Vegetariërsbond en Ekomenu slaan de handen ineen om vegetarisch eten makkelijk te maken voor iedereen. Ekomenu levert gezonde menu’s in de vorm van maaltijdboxen in heel Nederland. Met heerlijke recepten en 100% biologische ingrediënten van topkwaliteit. Ekomenu onderscheidt zich door haar focus op vegetarisch en veganistisch eten. Er zijn leefstijl menu’s met vegetarische recepten voor mensen met allergieën, mensen die willen afslanken en voor diabetici. Ekomenu is een initiatief van Jack Stroeken en Marjolein de Vlaam in samenwerking met EkoPlaza.

De Vegetariërsbond wil de overstap naar een bewust vegetarisch voedingspatroon voor iedereen bereikbaar maken. De organisatie geeft voedingsinformatie, heeft een keurmerk voor vegetarische producten en helpt mensen graag bij de eerste stappen naar een vegetarisch voedingspatroon. De organisatie ziet de maaltijden van Ekomenu als een laagdrempelige manier om kennis te maken met de vegetarische en veganistische keuken.

Floris de Graad: ‘door de samenwerking met Ekomenu kunnen we het publiek niet alleen vegetarische recepten en tips bieden maar ook maaltijdpakketten met de verse ingrediënten erbij leveren. De vegetarische gerechten worden ook onderdeel van de vegetarische challenge ’30 dagen Lekker Vega’ die de Vegetariërsbond met veel succes aanbiedt.'