Vegetariërsbond houdt verkiezing lekkerste vegetarische kookboek van 2013

11-2-2014 De Vegetariërsbond organiseert tot eind maart de verkiezing van het Lekkerste Vegetarische kookboek van 2013. Dit om te laten zien dat lekker vegetarisch koken makkelijker is dan je denkt. Met maar liefst 16 genomineerde kookboeken heeft 2013 een ruime keuze aan inspiratiebronnen voor  smakelijke vegetarische gerechten.
De tijd dat vegetarisch eten betekende dat je zelf recepten moest verzinnen en maar moest hopen dat het lekker werd is definitief voorbij. Al deze kookboeken laten zijn dat je zelf makkelijk iets vleesloos kan maken waarbij je de vingers af likt. En wie toch zelf wil experimenteren krijgt met deze boeken waardevolle ideeën en technieken aangereikt.” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).


Op de website van de Vegetariërsbond, www.vegetariers.nl/kookboek, kan iedereen stemmen. Alle genomineerde boeken bevatten puur vegetarische recepten en kwamen uit in 2013.

Van snelle beginner tot soepkookboek

De lijst van genomineerden is divers en bevat  kookboeken voor de kok met weinig tijd (De Snelle Vegetariër, 30 minuten vegetarisch), voor de beginner (Veggie Voor Starters), voor de internationale kok (De Groene Wereldkeuken, Peace Food, World Food Café) en meer algemene kookboeken als De Complete Vegetarische Keuken, Eten Uit De Natuur, I Love Groente en Vegetarische Recepten. Ten slotte zijn ook het soepkookboek Veel Soeps, Puur Genieten 2 en het Yoga kookboek genomineerd.

Al deze genomineerde boeken laten zien hoe rijk en  divers de vegetarische keuken is. Je kan snel iets koken of uren in de keuken staan, lekker wordt het met deze boeken altijd! De hoeveelheid en diversiteit van de boeken is een prachtig bewijs dat vegetarische voeding in de lift zit” aldus Floris de Graad.