Vegetariërsbond opent Vegetarisch Jachtseizoen op Veggie Fair

30-9-2015 Op 4 oktober opent de Vegetariërsbond op de Veggie Fair in Doorn het Vegetarisch Jachtseizoen. Met deze opening geeft de Vegetariërsbond de aftrap voor de Vegetarische Restaurantweek die een dag later begint. Vegetarisch Jagen, ook wel wildplukken, is een steeds populairder verschijnsel. De natuur heeft veel lekkere eetbare planten die perfect passen in een lekkere vleesloze maaltijd. “Vegetarisch jagen klinkt misschien vreemd, maar wordt al sinds het begin van de mensheid gedaan. Er zijn zoveel verschillende eetbare planten in het wild die je kunt verzamelen. Nu de Vegetarische Restaurantweek het thema lokaal heeft, willen we hier op ludieke wijze de aandacht op vestigen,” aldus Floris de Graad.

De vierde editie van de Veggie Fair vindt plaats op 3 en 4 oktober op Landgoed Zonneheuvel in Doorn. De Veggie Fair is het veggie lifestyle event van Nederland en was de afgelopen jaren met duizenden bezoekers een groot succes. Het evenement is bedoeld voor iedereen, zowel voor de doorgewinterde vegetariër als voor wie geïnteresseerd is in vleesloos eten en duurzaam leven. De beurs is een initiatief van Vegetafel in samenwerking met de Vegetariërsbond, Vegatopia, DreamIT en Yarrah.

Aftrap jachtseizoen

Tijdens dit evenement presenteren diverse bedrijven zich op een productmarkt. Er is daarnaast ook een podium waarop inspirerende sprekers van zich laten horen. Het programmaonderdeel waarin het Vegetarisch Jachtseizoen wordt geopend begint met een lezing van Laurette van Slobbe, specialist in eetbare wilde planten. Na deze lezing zullen Laurette van Slobbe en Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond) het vegetarisch jachtseizoen symbolisch openen. Daarna zal Floris de Graad nog meer vertellen over het concept van de
Vegetarische Restaurantweek.

Vegetarische Restaurantweek

Van 5 tot en met 11 oktober wordt voor de vijfde keer De Vegetarische Restaurantweek gehouden. Tijdens de week kan men in geselecteerde restaurants genieten van een exclusief voor de week ontwikkeld vegetarisch menu. Dit menu kost 25 euro; bij sommige toprestaurants is dit 40 euro. “Deze editie vragen we deelnemende restaurants om waar mogelijk lokale ingrediënten te gebruiken. In de vegetarische keuken spelen groenten een belangrijke rol. We vinden het daarom belangrijk dat er extra aandacht aan de kwaliteit en het karakter van de ingrediënten wordt besteed. Als dit met zorg gebeurt, kunnen restaurants hun vegetarisch gerechten echt naar een hoog plan tillen” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Een overzicht van alle deelnemende restaurants is vanaf begin september te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl. Via deze site is ook te reserveren.