Vegetariërsbond: “Zwangerschap ideaal moment om vegetarisch te gaan eten”

16-1-2013 De Vegetariërsbond start de campagne ‘Veggiemama’ met een fotowedstrijd voor vegetarisch etende kinderen. Deze campagne die heel 2013 zal duren is bedoeld om (toekomstige) moeders informatie te geven over waarom het goed voor kind en moeder is om te kiezen voor vegetarisch eten. Op de speciale campagnesite www.veggiemama.nl zijn achtergrondinformatie, voedingsvoorlichting, recepten en een fotowedstrijd te vinden.

“Wie kinderen krijgt of verwacht gaat veel bewuster over voeding nadenken. Voor veel mensen die daar wat langer over nadenken blijkt vlees geen vanzelfsprekende keuze. Wij geven antwoord op de vraag hoe je je kind en jezelf verantwoord vegetarisch voedt”, aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
Bij de fotowedstrijd kunnen ouders foto's van hun vegetarisch etende kind uploaden en stemmen op foto's van anderen. De winnaars krijgen een prijspakket met een fotoshoot voor moeder en kind. “Kinderen die met plezier en smaak eten brengen mooi in beeld dat vegetarisch erg lekker is. Ik zie dat ook elke dag bij mijn eigen kinderen”, aldus Floris de Graad, zelf vader van twee kinderen.

De Vegetariërsbond vindt het belangrijk dat moeders (en vaders) nadenken over wat zij zelf eten en wat zij hun kind te eten geven. Vegetarisch eten past in een bewuste leefstijl met oog voor gezondheid, milieu en dieren. Het blijkt echter dat er onder ouders, familie op consultatiebureaus en op crèches weinig kennis is over vegetarische voeding voor jonge kinderen. In deze lacune voorziet de website www.veggiemama.nl.
“Wij als gezin eten al jaren vegetarisch en lekker! Het is voor ons inmiddels niet meer dan gewoon en ik ben er heel tevreden over. We voelen ons fit en zijn gezond. Sem, onze zoon van bijna 9, is een krachtig, vrolijk en energiek kind. Onze drijfveer is, naast het dierenwelzijn en onze eigen gezondheid, ook het milieu en de scheefgroei in de wereld rondom de productie van voedsel. “, aldus veggiemama Marjon, één van de moeders die op de site een testimonial geeft.