Vegetarische Buitenhof Barbecue voor Kamerleden

2 juli 2012 Milieudefensie en de Vegetariërsbond organiseren op 5 juli de traditionele Vegetarische Buitenhof Barbecue voor de leden van de Tweede Kamer. Sinds 2005 is deze barbecue een alternatief voor de barbecue die de vleesindustrie elk jaar vlak voor het zomerreces van het parlement houdt. Tijdens de vegetarische barbecue zullen de charmante Miss Piggy's van Milieudefensie vegetarische versnaperingen serveren. Met de barbecue op het Plein in Den Haag vragen de organisaties aandacht voor de noodzaak om de vleesconsumptie te verminderen.

Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond: “Beeldvorming is cruciaal in de politiek. Wij vinden het belangrijk dat de politici die over ons voedsel beslissen zich realiseren dat vlees op een smakelijke en gezonde manier vervangen kan worden. Bij de vegetarische barbecue kunnen ze dit zelf ervaren.”

Megastallen concurreren elkaar weg op kostprijs, wat leidt tot zo goedkoop mogelijk vlees en problemen voor mens, dier en milieu. Er is politieke daadkracht nodig om te zorgen voor een duurzame voedselproductie,”aldus Hans Berkhuizen, directeur van Milieudefensie.
Dat betekent ook dat we naar een consumptiepatroon moeten waarbij er minder vaak vlees op het menu staat. Daar geven we politici vandaag een voorproefje van.”

Wie: Milieudefensie, de Vegetariërsbond, Tweede Kamerleden, Eerste Kamerleden
Wat: Vegetarische Buitenhof Barbecue
Waar: Het Plein, Den Haag
Wanneer: 5 juli, van 12:00 tot 14:00 uur

Recent wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat in het Westen de helft minder vlees gegeten moet worden om de voedselproductie binnen de draagkracht van de aarde te krijgen.* Milieudefensie en de Vegetariërsbond pleiten daarom voor een dieet met minder dierlijke eiwitten. Dat is goed voor de gezondheid en het milieu, en zo kunnen we toe naar een kleinere veestapel zonder megastallen.

* Lees hier meer over het onderzoek van de universiteit van Exeter naar de noodzaak tot vleesminderen:
http://www.exeter.ac.uk/news/featurednews/title_215120_en.html