Vegetarische kookkampioenschappen voor amateurs

Winnaar op de kaart tijdens de Vegetarische Restaurantweek

12-8-2012 Quinoa met asperge en artisjokken of aardpeer met gierst. Niets is te gek in de Vegetarische kookkampioenschappen 2012, een receptenwedstrijd voor amateurkoks, georganiseerd door de Vegetariërsbond. Het winnende gerecht komt tijdens De Vegetarische Restaurantweek, die van 1 tot en met 7 oktober plaatsvindt, op de kaart te staan bij Brasserie Alles met Liefde (Velsen-Noord). De drie beste recepten worden tijdens een finale in De Culinaire Werkplaats op dinsdag 21 augustus gekookt, waarna een jury onder leiding van Mac van Dinther (culinair journalist De Volkskrant) bepaalt welk gerecht uiteindelijk wint.

De recepten zijn voor één persoon zijn en mogen uit maximaal 10 ingrediënten bestaan, die bij elkaar niet meer dan 7 euro per bord kosten. Het recept is binnen 40 minuten te bereiden zijn en het moet een hoofdgerecht zijn. Recepten kunnen worden ingestuurd via de website van de Vegetariërsbond, www.vegetariers.nl. De beste 3 recepten worden vervolgens op 21 augustus door de makers gekookt. De jury bestaat uit Mac van Dinther (culinair journalist van de Volkskrant), Max en Liesbeth van Wersch (Brasserie Alles met Liefde) en Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Het winnende recept komt tijdens De Vegetarische Restaurantweek op de kaart te staan bij Brasserie Alles met Liefde in Velsen-Noord. Daarnaast mag de winnaar samen met een tafelgenoot in deze brasserie eten.

Tijdens De Vegetarische Restaurantweek kunnen mensen in het hele land bij deelnemende restaurants lekker en voordelig vegetarisch eten. Het motto van de tweede editie is: “Lekker kiezen!”. Tijdens de week kan men namelijk kiezen uit twee lekkere vegetarische menu’s, waarvan één speciaal voor de week wordt gemaakt. Daarnaast is vegetarisch eten die week extra voordelig. Voor een menu betaalt men slechts 25 euro (bij toprestaurants is dat 40 euro). Voor meer informatie over De Vegetarische Restaurantweek kijk op: www.devegetarischerestaurantweek.nl.