Veggie Chef of the Future Event helpt jonge professionals beter vegetarisch te koken

24-2-2015 Op 18 mei organiseert de Vegetariërsbond, in samenwerking met het Koksgilde en Goodbite, een evenement voor jonge chefs over vegetarisch koken. Tijdens dit evenement geven topkoks, professionele docenten en productspecialisten lezingen en workshops over hoe professionals lekker vegetarisch kunnen koken. In Tomatoworld in Honselersdijk (Westland) inspireren en informeren onder andere Jonathan Karpathios  (Vork en Mes), Femke van den Heuvel (één na beste vegan chef van Europa) en Jim de Jong (Restaurant de Jong) koks van onder de 35 jaar over heerlijke groentegerechten. “Jonge chefs zijn de toekomst en zij kunnen ervoor zorgen dat we de komende tientallen jaren nog lekkerder vegetarisch kunnen eten. Daar willen wij ze graag bij helpen.”, aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

Tijdens dit Veggie Chefs of the Future Event kunnen jonge chefs kennismaken met verschillende facetten van vegetarisch koken. Naast de kookdemonstraties van Karpathios, Van den Heuvel en De Jong, zijn er workshops over bijzondere producten en kooktechnieken die ervoor kunnen zorgen dat een vleesloze maaltijd naar een hoger niveau kan worden gebracht. De locatie Tomatoworld is daarbij ideaal. Dit informatie- en educatiecentrum over de glastuinbouw draagt eraan bij dat de chefs met bijzondere producten kennis kunnen maken.

Topkoks geven goede voorbeeld

Jonathan Karpathios is de chefkok van Vork en Mes en één van de beste groentechefs van Nederland. Vork en Mes is veel geroemd en was ook het beste restaurant tijdens de Vegetarische Restaurantweek van 2014. Femke van den Heuvel eindigde vorig jaar op de tweede plaats bij de verkiezing Vegan chef van Europa. Daarnaast is ze oprichter en docent van de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition. Jim de Jong is de rising star onder de groentekoks. Pas 26 jaar, maar al enkele jaren eigenaar en chef bij het veel geprezen restaurant De Jong in Rotterdam. Hij heeft het dan ook niet van de minste geleerd. Zijn opleiding genoot hij bij diverse sterrenkoks waaronder Gordon Ramsay.

Praktische informatie

Het evenement is voor alle koks onder de 35 jaar. Deze scholingsdag kost 100 euro als men zich voor 18 april zich aanmeldt (anders 150 euro). Leden van het Koksgilde krijgen 25% korting. Zij betalen dus 75 euro als ze zich aanmelden voor 18 april (en anders €112,50). Aanmelden kan via www.vegetariers.nl/veggiechef.