Veggie Chef of the Future Event helpt professionals beter vegetarisch koken

12-5-2015 Op 18 mei organiseert de Vegetariërsbond, in samenwerking met GoodBite en het Koksgilde, een evenement voor chefs over vegetarisch koken. Tijdens dit evenement geven topkoks, professionele docenten en productspecialisten lezingen en workshops over hoe professionals lekker vegetarisch kunnen koken. Bij Tomatoworld in Honselersdijk (Westland) inspireren en informeren onder andere Chris Naylor (Restaurant Vermeer, 1 Michelinster),  Jonathan Karpathios  (Vork en Mes), Femke van den Heuvel (één na beste Vegan chef van Europa) en Jim de Jong (Restaurant de Jong) koks van onder de 40 jaar over heerlijke groentegerechten. “In de koksopleiding leren koks weinig over vegetarisch eten, we hopen met deze dag koks te helpen om dit gat alsnog te vullen, want elk trendonderzoek in de horeca geeft aan dat er een groeiende vraag is naar vegetarisch eten. En wij willen ze graag helpen om op deze trend in te spelen.”, aldus Vincent Kagie (campagnecoördinator Vegetariërsbond).

Tijdens dit Veggie Chefs of the Future Event kunnen koks kennismaken met verschillende facetten van vegetarisch koken. Naast de masterclasses van Naylor, Karpathios, Van den Heuvel en De Jong, zijn er workshops over bijzondere producten en kooktechnieken die ervoor kunnen zorgen dat een vleesloze maaltijd naar een hoger niveau kan worden gebracht. De locatie Tomatoworld is daarbij ideaal. Dit informatie- en educatiecentrum over de glastuinbouw draagt eraan bij dat de chefs met bijzondere producten kennis kunnen maken.

Topkoks geven goede voorbeeld

Chris Naylor is chefkok van Restaurant Vermeer in Amsterdam. Chris is een enthousiaste kok met een passie voor groente. Restaurant Vermeer heeft een Michelinster en nam de afgelopen jaren ook deel aan de Vegetarische Restaurantweek.
Jonathan Karpathios is de chefkok van Vork en Mes en één van de beste groentechefs van Nederland. Vork en Mes is veel geroemd en was ook het beste restaurant tijdens de Vegetarische Restaurantweek van 2014.
Femke van den Heuvel eindigde vorig jaar op de tweede plaats bij de verkiezing Vegan chef van Europa. Daarnaast is ze oprichter en docent van de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition.
Jim de Jong is de rising star onder de groentekoks. Pas 26 jaar, maar al enkele jaren eigenaar en chef bij het veel geprezen restaurant De Jong in Rotterdam. Hij heeft het dan ook niet van de minste geleerd. Zijn opleiding genoot hij bij diverse sterrenkoks waaronder Gordon Ramsay.

Praktische informatie

Het evenement is voor alle koks. Deze scholingsdag kost 150 euro. Leden van het Koksgilde krijgen 25% korting. Zij betalen dus €112,50 euro. Aanmelden kan via www.vegetariers.nl/veggiechef.