Veggie Fair: het veggie evenement voor ouder en kind

27-9-2013 Op 5 en 6 oktober is de Olmenhorst dé plek voor een uitje voor ouders en kinderen. Tijdens dit weekend vinden tegelijkertijd de Veggie Fair en de appelpluk plaats op Landgoed de Olmenhorst. Op de Veggie Fair is er van alles te proeven en te beleven. Daarnaast staat er een aantal workshops op het programma specifiek voor kinderen en hun ouders.  “Lisa Steltenpool van Viva las Vegas helpt in een workshop ouders die hun kind plantaardig willen opvoeden en Glorious Food by Manna laat kinderen nadenken of je alles wel in je mond zou moeten doen. Beide workshops worden gegeven door enthousiaste  mensen met verstand van zaken”, aldus Christine Burgemeester.

Ook buiten de Veggie Fair is er voor kinderen van alles te doen. Zo kunnen ze meedoen aan de zelfpluk en zelf appels plukken, zijn er tal van workshops, zoals schilder je eigen appel. Voor de ouders is er een interessant programma met topsprekers als Foodstylisten Lisette Kreischer en Jacinta Bokma, natuurfotograaf Dos Winkel en Donderdag Veggiedag bedenker Tobias Leenaert.

De Veggie Fair wordt georganiseerd door Vegetafel in opdracht van de Vegetariërsbond. Daarnaast zijn Vegatopia, Vega-Life en deVegetariër partners van deze eerste Veggie Fair. Tijdens de Veggie Fair is er een productmarkt waar van alles te koop en te proeven is. Tevens bevat het programma diverse lezingen, workshops en films. Het volledige programma is te vinden op www.veggiefair.nl.
Met het toenemend aantal vegetariërs, vleesminderaars en flexitariërs is de tijd nu rijp voor een evenement waarop  deze groep zich helemaal thuis kan voelen. Met de Veggie Fair is dat er nu,” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).