Wageningen ‘vegastad’ 2012

Kiezen voor diervriendelijk eten deze week makkelijk

4-10-2012 Wie op dierendag zijn dierenliefde kracht bij wil zetten en voor een vegetarische diner kiest kan dat het beste in Wageningen doen. Wageningen is de meest vegetariërsvriendelijke stad van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de Vegetariërsbond. Vegetariers en vleesminderaars hebben hier in de horeca de grootste keuze. Aangezien dierendag samenvalt met De Vegetarische Restaurantweek kan men in het hele land deze dag aangrijpen om over te stappen op de een diervriendelijke voedingswijze.

In het onderzoek is onderzocht in hoeverre vegetariërs en vleesminderaars uit restaurants kunnen kiezen als ze uit eten gaan. Hierbij is gekeken naar het inwoneraantal van de stad en het aanbod aan  vegetarische restaurants, restaurants met het keurmerk ‘Gastvrij voor Vegetariers’ en restaurants die meedoen aan De Vegetarische Restaurantweek. Lelystad staat op een verrassende tweede plaats.

  1. Wageningen
  2. Lelystad
  3. Groningen
  4. Amsterdam
  5. Bergen op Zoom
  6. Den Bosch
  7. Capelle a/d Ijssel
  8. Assen
  9. Gorinchem
  10. Gouda 

Deze week doen er ruim 150 restaurants door het hele land mee aan De Vegetarische Restaurantweek, waaronder 12 restaurants met een Michelin-ster. De organisatie wil met de week een spannender en gevarieerder vegetarisch aanbod in restaurants stimuleren. Tijdens de week geldt in de deelnemende restaurants het volgende aanbod:
‘Een menu kost 25 euro. Daarnaast is er keuze uit minstens 2 menu’s waarvan één bijzonder menu dat speciaal voor de week wordt gemaakt.’(in het hoge segment, kost het menu 40 euro)

De week wordt onder anderen gesteund door: Antoinette Hertsenberg, Maarten Tjallingii, Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind
 
De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie op de Kaart.
 
Een overzicht van alle deelnemende restaurants is te vinden op www.devegetarischerestaurantweek.nl