Successen 2014

Geheimen van de vegetarische keuken onthuld

Vegetarisch eten is lekker. Dit hebben we in 2014 op veel verschillende manieren laten zien en vooral ook laten proeven. Onze website is op de schop gegaan om nog meer handvaten te geven om zelf lekker vegetarisch te eten. Tijdens diverse activiteiten hebben mensen kennis kunnen maken met de heerlijke smaken die de vegetarische keuken te bieden heeft.

De Vegetarische Restaurantweek

Met onze partner Vroege Vogels lieten we in oktober alweer voor de vierde keer zien hoe lekker en gezellig vleesloos uit eten gaan kan zijn. Net geen 100 restaurants namen wederom deel aan deze week waarin lekker en voordelig vegetarisch eten centraal stond. Hiermee heeft de week zich gestabiliseerd als culinair evenement, ondanks de zware tijden voor de horeca. Wat wederom ook opviel was het aantal restaurants met een Michelinster dat deelnam (10 stuks). Dit onderstreept weer de stelling van veel topkoks: “een echte topkok herken je aan zijn vegetarische gerechten”. Ter promotie van de week vond nog een aantal andere activiteiten plaats, zo was er een verkiezing van de Vegahoofdsteden van 4 landsdelen en heel Nederland, aten BN’ers twee weken vegetarisch en organiseerde we in ‘vegetarische woestijnen’ pop-up restaurants.

Lekkerste wereldrecord verbeterd

In juli hebben we ons eigen wereldrecord Langste Vegetarische Tafel aangescherpt. We hadden ingezet op 1500 mensen die zouden genieten van een heerlijke Hongaarse maaltijd. Uiteindelijke trotseerden ruim 1800 mensen de hitte en kwamen naar het Museumplein in Amsterdam om te genieten van fözalék, stroganoff, bulgursalade en cékla saláta. Dankzij hoofdsponsor Ekoplaza en vele vrijwilligers was ook dit jaar het eten gratis. Smakelijkere promotie voor vegetarisch eten is nauwelijks mogelijk.


VegeQ en Veggie Fair

In 2014 was er ook weer een drukbezochte VegeQ. Met 250 gasten werd er de hele dag gesmuld van alles wat je vegetarisch kan barbecueën.

Daarnaast vond op 4 en 5 oktober vond de tweede keer de Veggie Fair plaats. Deze vegetarische beurs met duizenden bezoekers was een groot succes. Samen met onze partners en tientallen standhouders was dit voor veel mensen een heerlijke (her)ontdekking van alles rond de Veggielifestyle. Wij zijn partner van dit evenement dat door Vegetafel wordt georganiseerd.

Website om op te eten: Vegacademy

Halverwege het jaar is onze website vernieuwd en deze ziet er nu overzichtelijk en aantrekkelijker uit. De site heeft nu nog meer aandacht voor lekker eten met als hoogtepunt de Vegacademy met een groeiend aantal heerlijke recepten, kooktips en productinformatie. Natuurlijk gaat de Vegacademy verder dan alleen onze website. Ook via sociale media kan iedereen kennis maken met al het lekkers dat de vegetarische keuken te bieden heeft.


Nog veel meer

Dit is slechts een klein deel van wat we dit jaar hebben gedaan. Zo is in 2014 onze kinderwebsite Vegakids online gegaan. Daarnaast helpen we met onze keurmerken Gastvrij voor Vegetariërs en het Vegetarisch Productkeurmerk consumenten dagelijks om te kiezen voor vegetarisch eten. Ten slotte hebben we weer vele voedingsvragen beantwoord, 13 informatieve nieuwsbrieven rondgestuurd en 4 interessante en mooie nummers van het magazine Leven, dat in 2015 onder de naam Lekker.Vegetarisch verder gaat, uitgegeven.

2015

In 2015 maken we vegetarisch eten nog lekkerder. Zo is onze lesmodule over vegetarisch voor het koksonderwijs bijna af, werken we aan een evenement voor jonge chefs en hopen we wederom succesvolle edities te organiseren van de Vegetarische Restaurantweek, de Langste Vegetarische Tafel en de VegeQ. En dit is nog slechts het topje van de ijsberg. Blijf ons dus volgen via de nieuwsbrief, Facebook en Twitter.