Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Wat verdienen jullie directeur en medewerkers?

Wij vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk geld wordt besteed aan ons uit eindelijke doel: het stimuleren van vegetarisch eten en het ondersteunen van vegetariërs. Om dit doel te bereiken ontkomen we er echter niet aan om betaalde medewerkers in dienst te hebben, waaronder een directeur.

Onze directeur verdiende in 2015 €42.774 voor 32 uur per week (op papier, in de praktijk zal het aantal uren hoger zijn geweest) per jaar. Dit bedrag is inclusief vakantiegeld en exclusief pensioenpremie. Wij vinden dit een verantwoord bedrag voor deze functie. Dit bedrag ligt vele malen lager dan bij andere organisaties.

De andere medewerkers worden betaald volgens de loonschalen van het BBRA (Bezoldigingsbesluit Rijksambtenaren) en heel veel taken worden uitgevoerd door onbetaalde medewerkers.