Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Wat vindt de Vegetariërsbond van kweekvlees?

Als Vegetariërsbond zien we de noodzaak niet voor kweekvlees. De vegetarische keuken biedt genoeg lekkers om zonder vlees te kunnen eten, zoals vegetarische vleesvervangers, maar ook peulvruchten, bonen, ei en noten. We zien wel de voordelen die kweekvlees heeft voor het dierenwelzijn. Het is dan niet meer nodig om dieren te fokken, onder slechte omstandigheden te houden en te doden. Dierenwelzijn is voor een deel van de vegetariërs de reden om vegetarisch te eten. De vraag is echter onder andere of mensen die om gezondheidsredenen vegetariër worden zich aangesproken zullen voelen door dit kunstmatige vlees en wat de milieueffecten zijn van dit kweekvlees. Anders dan vegetarische vleesvervangers is de ontwikkeling van kweekvlees nog niet ver gevorderd. Op dit moment liggen er al goede vegetarische alternatieven in de winkel, terwijl kweekvlees nog niet verder is gekomen dan laboratoria.