Benieuwd wat wij allemaal doen?
Wij willen jou en de rest van Nederland laten proeven van die rijke, gezonde, vegetarische keuken. En ook van de plantaardige keuken. Over smaak valt niet te twisten, of toch wel? Al 1 miljoen Nederlanders heeft een wrange nasmaak bij het eten van vlees, vis en dierlijke ingrediënten en hulpstoffen.
Behalve laten proeven en inspireren, geven wij ook informatie en delen wij graag onze 130-jarige kennis. Aan jou, je collega en vrienden. En ook aan bedrijven, organisaties en politici.
Want vegetarisch/plantaardig eten is niet alleen een lekkere, het is ook een gezonde en bewuste keuze.
En daarom hebben wij het LekkerVega Magazine, gratis veggie challenges en factsheets voor jou; organiseren wij petities, campagnes en evenementen. En, certificeren wij vega en vegan voedingsproducten met het V-Label keurmerk – voor heldere en betrouwbare producten. Handig om te weten, als je geen dieren wilt eten.
Organiseren van evenementen
Het organiseren van evenementen waar geproefd kan worden hoe lekker vegetarisch en plantaardig eten is, zoals de LekkerVega Pop-up Store, Lekker Vega Kookboek-verkiezing, de Lekker Vega Kookshow. het organiseren van de LekkerVega RestaurantWeek (voorheen de Vegetarische Restaurantweek). En natuurlijk de Langste Vegetarische Tafel, de VegeQ en de Veggie Fair in het verleden.
Helpen van consumenten
bij lekker vegetarisch en plantaardig eten. Dit doen we door een enorme keuze uit vega en vegan recepten te geven, de 7 en 30-daagse Vega Challenges, onze Kookshows met interessante gasten, de gratis e-books voor een vegan Pasen en vegan Kerst. En natuurlijk in ons LekkerVega Magazine – gratis voor leden en te koop in supermarkten, kiosks en tijdschriftwinkels.
En.., met ons LEKKER VEGA Keurmerk voor Restaurants laten wij jou zien bij welke restaurants in Nederland je goed vegetarisch en plantaardig kunt eten.
Medewerkers
Onze toegewijde medewerkers zijn gepassioneerd over het helpen van mensen op hun reis naar een vegetarische levensstijl. Met kennis, ondersteuning en inspiratie begeleiden ze elke stap, van het ontdekken van heerlijke plantaardige recepten tot het maken van bewuste voedingskeuzes. Samen bouwen we aan een gezondere en duurzamere toekomst!
Informatie geven
Het geven van info aan consumenten over gezonde, vegetarische en plantaardige voeding. En over welke producten vegetarisch of veganistisch zijn (middels gratis factsheets en het V-Label Keurmerk op vega én vegan voedingsproducten in de supermarkten).
Wij informeren ook politici en kennisexperts op thema’s als ‘Vega in de Zorg’, ‘Werkelijke Prijs van Vlees’ en ‘Wereldvoedselverdeling’. Daartoe organiseren wij ook landelijke petities (zoals ‘Recht op Vegetarisch in de Zorg’) en debatten.
Missie en visie
Steeds meer mensen ontdekken de geheimen van de vegetarische en plantaardige keuken. De mogelijkheden zijn zo divers dat niemand ooit uitgeleerd raakt. We nemen je graag mee op ontdekkingstocht, want iedere dag dat je kiest voor vegetarisch en/of plantaardig eten, heeft dat positieve gevolgen voor het milieu, voor de dieren en voor je eigen gezondheid.
Wij gaan voor 50% minder vleesconsumptie in 2040 (ten opzichte van 2007), natuurlijk ten gunste van vega en vegan voeding.