Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Kerst

Bijzonder vegetarisch kerstdiner

Mocht je het liever dichterbij huis zoeken dan hebben we een heerlijk alternatief.

Soep

Oma’s pastinaaksoep

Voorgerecht

Zoete risotto

Hoofdgerecht

Quiche l’orange

Bijgerecht

Hartige kruidenkoekjes

Toetje

Kokospudding met hazelnootsaus


 
 

Internationaal vegetarisch kersdiner

afbeeldingBij het kerstdiner wordt vaak automatisch gedacht aan vlees. Echter dit zorgt ervoor dat het kerstdiner slecht is voor het milieu en voor de dieren. Het kan ook net zo lekker zonder. Daarom hebben we voor jou dit kerstdiner met een internationaal tintje samengesteld:

Soep

Gribnoy sup

Voorgerecht

Preitaart

Hoofdgerecht

Seitanstoverij

Bijgerecht

Rodekool met kumq..wat

Toetje

Tiramisu

Kerstkaart


Stuur deze kerstkaart naar je vrienden of deel de kaart op Facebook of Twitter en wens je vrienden, familie en de dieren fijne feestdagen.

Download de kaart (of als pdf)
 

Free Flappie

afbeeldingHet kerstfeest staat voor veel mensen in het teken van lekker en gezellig eten. Voor landbouwdieren is het kerstdiner echter vaak niet gezellig. Tijdens kerst wordt er veel vlees gegeten. Het kan ook anders. Zonder dat het gezellige eten ten koste gaat van dier en milieu.Nederlander eet met kerst 2,4 miljoen dieren

Kerst is het feest van vrede, hoop en verdraagzaamheid. Maar dit lijkt zijn inhoud al te verliezen zodra we aan de feesttafel aanschuiven. De vrede en verdraagzaamheid gelden blijkbaar niet voor de dieren. Tijdens de kerstdagen worden in Nederland naar schatting 2,4 miljoen dieren gegeten.Voor een smakelijk kerstmaal zijn er echter talloze alternatieven.

Ander kerstmenu? Lekkere recepten!

afbeeldingWil je meer inspiratie voor het kerstdiner? Toch iets anders? Kijk dan bij onze lekkere recepten.

Wil je meer recepten ontvangen? Abonneer je dan op onze e-mailnieuwsbrief met elke maand een nieuw recept of word donateur en ontvang magazine Lekker.Vegetarisch met elk kwartaal heerlijke recepten.