Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Tiramisu

Birgit Flüg: Een Italiaanse topper uit de klassieke keuken! Tiramisu betekent ‘trek me omhoog’. Onduidelijk is of dit ‘trek me omhoog’ een verzoek of smeekbede is om van de stoel omhoog getrokken te worden of dat de smaak van dit toetje zo goddelijk is dat je vanzelf in hogere sferen belandt. Dit nagerecht kan heel goed één of twee dagen van tevoren klaargemaakt worden.

Algemene informatie

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • afbeelding4 eetlepels poedersuiker
  • 150 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels marsala,
  • cognac of amaretto
  • 125 milliliter sterke koffie
  • 20-24 lange vingers
  • beetje cacaopoeder

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf met de mascarpone, 3 eetlepels poedersuiker en 1 eetlepel sterke drank. Roer 1 eetlepel poedersuiker en 2 eetlepels sterke drank door de koffie. Schik de lange vingers in een platte schaal en besprenkel ze
met koffie (op circa 2 lange vingers 1 eetlepel van het koffiemengsel verdelen). Schep het mascarponemengsel erop en strijk dit glad. Bouw een volgende laag net zo op en sluit af met een laagje gezeefde cacao. Zet de tiramisu tenminste 20 minuten in de koelkast.

Elke maand een recept?

Elke maand een recept in je mailbox en daarnaast nog leuke nieuwtjes en voedingstips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

 Kerstmenu

Soep

Gribnoy sup

Voorgerecht

Preitaart

Hoofdgerecht

Seitanstoverij

Bijgerecht

Rodekool met kumq..wat

Toetje

Tiramisu