Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

3-minuten brownie

Maak ook deze ultieme chocolade brownies van foodinspirator Jacinta Bokma: suikervrij, vetvrij, lactosevrij, 100% plantaardig. Je maakt 'm lekker fudgy met een diepe cacaosmaak door er koffie(!) en cacao aan toe te voegen. Zelf bakt Jacinta deze brownie gewoon in de oven, maar wie er geen problemen mee heeft -en vooral snel resultaat- kan voor zo'n enkele keer de magnetron gebruiken.

Vegacademy variatietips:

- Als *suikervervanger is stevia het beste alternatief. Let op: kokosbloesemsuiker en palmsuiker zijn ook leuk, maar het is gewoon suiker, zegt Jacinta. Naast stevia kun je ook kiezen voor lucuma, yaconsiroop, mesquitepoeder (alledrie te koop via internet), carob, of die kokosbloesemsuiker en palmsuiker. Een beetje zondigen mag is haar motto. Als je echt wilt minderen met suiker is de 90/10 regel misschien iets voor jou. Als 90% van je voeding gezond is, mag je voor 10% 'afwijken' of kiezen voor een 'quilty pleasure' als deze 3-minuten brownie.
- Een handje bosbessen
- Gemengde ongezouten noten (bijv. studentenhaver)
-1 eetlepel instant koffiepoeder in plaats van espressokoffie

Uit kookboek De Snelle Vegetariër, door foodinspirator Jacinta Bokma. Foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl

Bereiding

Roer alle ingrediënten flink door elkaar in het kommetje of de mok, rasp het kwart appeltje erboven en roer nog even door. Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron of op 200 graden een kwartier tot twintig minuten in de oven.
Ongeduldig, net als ik? Laat ’m nog even een minuut of wat afkoelen in de vriezer of voeg een bol frambozensorbetijs toe.



 

Ingrediënten

  • 3 eetl. cakemeel of zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetl. cacaopoeder
  • 6 eetl. sojamelk
  • half espressokopje zeer sterke koffie
  • anderhalve eetl. zonnebloemolie
  • 1 zakje vanillesuiker of 1/2 theel vanille-essence
  • 3 eetl. donkere basterdsuiker of 4 eetl. agavesiroop, of -*suikervervanger- stevia (volg beschrijving op etiket)
  • kwart appel, geraspt
  • glazen kommetje of mok (geschikt voor de magnetron)










 



  •  
Vind meer recepten in kookboek De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award winnaar  >> Nu in onze webshop!

Kookboekenauteur Jacinta Bokma (47) is lekkerbek, happy healthy eetverleider en foodinspirator voor een mooie wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. 
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram


Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.