Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Amandel citroencake – gemaakt met superfoods

Ingrediënten

  • 200 gr kokosolie
  • 120 g amandelmeel
  • 90 g boekweitmeel
  • 40 g kokosmeel
  • 20 g kikkererwtenmeel
  • 15 g psylliumvezel
  • 60 g kokosbloesemsuiker
  • 120 g walnoten, gehakt
  • 1,5 tl groene stevia poeder
  • 1,5 tl vanille extract
  • 1,5 tl kaneel
  • 1,5 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 3 grote eieren
  • 1 citroensap snufje zout

Bereiding

Glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij en sojavrij

Hulpmiddelen: 30 cm lange broodvorm


Verwarm de oven voor op 130 graden
Smelt de kokosolie op een heel zacht vuurtje.
Meng in een grote kom alle droge ingrediënten. Voeg de gesmolten, maar niet hete kokosolie de eieren en het citroensap toe. Roer tot een gelijkmatige massa.
Schep het deeg in een met bakpapier beklede cakevorm. Bak in ca. 100 minuten mooi goudbruin. Let op, de baktijd kan per oven erg verschillen. De cake is gaar als een in de cake gestoken satéprikker schoon en droog uit het deeg komt.
Laat goed afkoelen en haal dan pas uit het cakeblik.
 
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu donateur en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl