Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Anzac Cookies

Bereiding

Het recept van deze ‘overlevingskoekjes’ stamt uit de 1ste  wereldoorlog.  Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten hadden deze voedzame koekjes in hun ransel zodat ze altijd iets bij de hand zouden hebben wat hun niet alleen op de been hield en veel energie gaf,  maar dat bovendien lekker was en dat ook in barre weersomstandigheden niet snel bedierf.
Deze koekjes zijn bijzonder lekker en gemakkelijk zelf te maken. Door de haver, rozijnen en kokos zijn ze ook vandaag de dag lekker voor onderweg of als gezond tussendoortje.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Meng alle droge ingrediënten in een kom. Laat in een steelpannetje de boter of margarine, de stroop en 3 eetlepels water smelten. Meng dit door de droge ingrediënten. Met de deeghaken van een handmixer levert dit het beste resultaat op.
Bekleed een middelgroot bakblik (26 x 38 cm) met bakpapier en strijk de massa hierover uit.
Bak de koek gedurende 20-25 minuten. Snijd de plaatkoek na 10-15 minuten in kleinere stukjes. Wacht daarmee niet te lang. Een volledig afgekoelde koek brokkelt te veel bij het snijden, en dat is jammer.
Eet smakelijk!
 

Ingrediënten

• 300 g bloem   
• 200 g havermout   
• 200 g rozijnen   
• 150 g kokos   
• 250 g suiker   
• 2 tl bakpoeder   
• 200 g boter of margarine   
• 120 g stroop  

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl