Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Aspergesoep

Bereiding

Pel en snipper de uien. Snijd de puntjes van de asperges en blancheer deze kort. (Je kunt hiervoor het kookvocht van het vorige recept nemen, dit levert een krachtige bouillon waardoor de aspergesmaak extra goed naar voren komt). Snijd ondertussen de overige asperges in stukken. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en de rauwe aspergestukken. Strooi de bloem erover. Roer tot alle bloem is opgenomen. Blus af met de aspergebouillon en vul aan met water tot circa 1,5 liter. Kook de aspergestukjes gaar en pureer daarna de soep. Breng op smaak met zout, peper en wat mosterd. Klop de eidooiers los met de melk. Zeef de soep en roer het eimengsel erdoor. Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken. De soep mag circa 80 graden heet worden, daarna gaat ze schiften, dus let goed op! Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Snijd de bieslook fijn. Serveer de soep met de geblancheerde puntjes van de asperges en garneer met bieslook.

Eet smakelijk!

 

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 kg asperges
  • 10 g boter
  • 5 el bloem
  • zout, peper
  • 1 bosje bieslook
  • beetje mosterd
  • 2 eidooiers
  • 200 ml melk
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl