Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Aspergetaartje

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien door de plakjes met het plastic velletje naar beneden op het aanrecht of  op je tafel uit te spreiden.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Begin met het blancheren van de asperges. Hiervoor breng je een pan met water aan de kook. Ondertussen schil je heel secuur de asperges en snijd je het onderste stukje weg. Bewaar afsnijdsels en schillen.
Snijd de asperges in stukjes van 3-4 cm en leg ze gedurende 4-6 minuten in het kokende water of totdat ze beetgaar zijn (hangt van de dikte af).  Je kunt het kookwater van de asperges bewaren en hierin de schillen en afsnijdsels nog een poosje in koken en daarna zeven. Dit is een prima basis voor een aspergesoep, waarvan je het recept hieronder vindt. Maar hier gaan we verder  met de aspergetaart.

Bekleed een springvorm van 28 cm doorsnee met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Let erop dat je de vellen onderling goed aandrukt zodat een solide taartbodem ontstaat. Doe hierop de aspergestukjes en wat fijngesneden bieslook.

Roer in een kom de eieren los met de melk en de room en breng op smaak met mosterd, peper en zout. Voeg de kaas toe en roer nog even.
Giet dit mengsel over de asperges. Bak de taart zo’n 30-40 minuten of totdat goudbruin en gaar.

Geniet!
 

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 500 g asperges
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 150 ml room
  • 200 g kaas, geraspt (kaas is niet altijd vegetarisch, kijk voor vegetarische kazen bij onze ranking van belegen kaas of kies een kaas met het vegetarische productkeurmerk)
  • evt. wat mosterd
  • evt. wat bieslook
  • zout, peper

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl