Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Cambodjaanse bruiloftsdipsaus

Ingrediënten

• 500 g champignons
• 1 el olie
• ½  Spaanse peper
• 3 teen knoflook
• 1 el kerriepoeder
• 2 el notenpasta
• 400 ml kokosmelk
• ½  citroensap
• scheut sojasaus
• zout en peper
• verse koriander
 

Bereiding

Hak de paddenstoelen in stukje van ca. 3-4 mm.
Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg de paddenstoelen toe. Roerbak tot alle vocht verdampt is.
Voeg zeer fijngesneden knoflook en Spaanse peper toe. Laat een minuut meebakken.
Voeg het kerriepoeder en de notenpasta en kokosmelk toe. Roer goed en zorg dat de saus tijdens het indikken niet aanbrandt (ca. 30 minuten).
Breng op smaak met citroensap, sojasaus, zout en peper.
Schep in een kom en garneer met grof gesneden korianderblaadjes.

Serveer er eventueel wat rauwe groentensticks bij.

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu donateur en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl