Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Caponata

Bereiding

Dit is een zomers gerecht uit de Italiaanse keuken. Boordevol vitaminen en mineralen en enkele dagen te bewaren in de koelkast. Zowel warm als koud een lekkernij.

Was alle groenten en dep ze droog. Snij de aubergines in stukken. Snij de bleekselderij en de uien in ringen, de paprika’s en de tomaten in stukken en de Spaanse peper in zeer kleine ringetjes. Pel de knoflook en snijd het teentje in dunne schijfjes. Verhit 5 el olijfolie in een grote pan. Voeg de stukken aubergine hieraan toe en bak ze goudbruin. Haal de aubergines uit de pan en leg ze op een stuk keukenrol. Bak de uien, knoflook, de peper, de selderij en de paprika in de olijfolie. Voeg de suiker, zout, peper, olijven, kappertjes, rozijnen, tomaten, tomaten, rode wijnazijn en de aubergines aan het mengsel toe en laat het geheel nog even garen. Serveer met rijst of stukjes stokbrood.
Deze caponata is ook goed een week in de koelkast te bewaren als je hem in een schone glazen pot bewaart met een laagje olijfolie bovenop.

Ingrediënten

  • 500 gr aubergine
  • ½ bleekselderij
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomaatstukjes
  • 1 ui
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode spaanse peper
  • 1-1½ el suiker
  • 30 gr groene olijven
  • 1 el kappertjes
  • 30 ml rode wijnazijn
  • 1 tl zout
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl