Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Chachouka (Noord-Afrikaanse Huevos Rancheros bekend uit de Zuid-Amerikaanse keuken)

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 1 flinke ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 paprika, rood
  • 1 paprika, geel
  • 1 tl paprikapoeder (gerookt x 1,5)
  • beetje saffraan
  • 1 blik tomaatstukjes
  • 4 eieren zout en peper.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit een scheut olijfolie in een pan met stevige bodem en bak de komijn enkele minuten.
Voeg de fijngesneden ui toe en laat op een zacht vuurtje gaar worden.
Voeg nu de gesnipperde knoflook toe en laat ook even meebakken.
Voeg al gauw de fijngesneden paprika toe en laat ca. 20 minuten zachtjes garen.
Voeg het paprikapoeder toe, verkruimel de saffraandraden over de pan en giet de tomaten erbij.
Breng op smaak met zout en peper. Laat weer 10-15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
Schep het gerecht in een ovenschaal die tenminste 8 cm hoog is. Maak 4 holletjes in het groentemengsel en breek in elk holletje voorzichtig een ei. Strooi er nog wat zout en peper over en zet 10-12 minuten in de oven totdat het eiwit gestold en het eigeel nog vloeibaar is.

Zonder ei is het gerecht ook lekker. Het is dan een soort peperonata.
 
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu donateur en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl