Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Chili sin Carne (4-6 personen)

Bereiding

Dit gerecht is heel geschikt om van tevoren voor een grote groep mensen voor te bereiden. Het is in de koelkast zo’n dag of 2-3 te bewaren en laat zich ook lekker invriezen. Op die manier kun je in het vooruit koken en steeds kleinere porties ontdooien als het bijvoorbeeld een keertje snel moet gaan.
Serveer de chili met een lekkere kom geurige rijst en een frisse salade.
Bak in een grote pan ui, knoflook en paprika zacht. Kruid met chili, koriander, komijn, cacao en kardamon en voeg linzen, gehakte tomaten, tomatenpuree, ketchup en kidneybonen toe. Houd gedurende ca. 30 min. tegen de kook aan. Roer vaak. Bij te veel vocht – deksel schuin op de pan. Bij te weinig vocht - nog een beetje water toevoegen.

Eet smakelijk!
 

Ingrediënten

• 1el olijfolie  
• 1ui  
• 1teen knoflook  
• 1paprika rood  
• 1tl chilivlokken  
• ½ tl koriander  
• ½ tl komijn  
• 2 peulen kardamon  
• 150 g linzen, rood  
• 400 g tomatenstukjes  
• 300 ml water  
• 400 g kidney  
• 2 el tomatenketchup  
• 2 el tomatenpuree  
• ½ el cacaopoeder  
• 1 zak geraspte kaas (zie voor meer over vegetarische kazen de veelgestelde vraag hierover)
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl