Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Courgetterolletjes, gevuld

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • olie
  • 250 g ricotta
  • ½ citroen
  • zout en peper
  • handje basilicumblaadjes
  • 50 g pijnboompitten
  • balsamico

Bereiding

Schaaf de courgettes overlangs met een dunschiller of mandoline. Leg deze courgettereepjes op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet even weg.

Meng de ricotta met het citroensap, de olie en breng op smaak met zout en peper. Schep er de fijngescheurde  basilicumblaadjes en de geroosterde pijnboompitten door. Leg een kleine theelepel ricottamengsel aan een kant van de courgettereep en rol op. Herhaal tot de vulling op is. Schik de courgetterolletjes op een bord en maal er zwarte peper over. Werk af met wat druppels balsamico en olijfolie.
 
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu donateur en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl