Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Donkere paddenstoelensoep uit de oven

Bereiding

Toen ik deze soep voor het eerst maakte, wist ik opeens hoe meneer Maggi zijn aroma maakt.
Probeer deze soep eens uit, dan heb je alvast een heerlijk recept achter de hand voor het kerstmenu!

Verwarm de oven voor op 240° Celsius.
Maak de groenten schoon en snijd ze grof. Was en halveer de ui; laat het bruine schilletje zitten.

Vet de braadslee van de oven in en spreid de groenten er op uit. Bedruppel de groenten met wat olie en zet ze zolang in de oven totdat ze donkerbruin kleuren (circa een half uur). Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 5 minuten meebakken. Zet de oven uit en doe de soepgroenten in een soeppan. Blus de braadslee af met een halve liter water, roer de aanbaksels los en giet het mengsel over in de soeppan. Voeg nog 300 ml water toe, het bouillonblokje, laurierblad en de snufjes nootmuskaat en kruidnagel. Laat dit 1 uur lang tegen de kook aan trekken.

Doe in een zeef een natgemaakte keukenhanddoek en giet er de bouillon door. (Deze bouillon kan overigens prima ingevroren worden.)
Snijd de schoongeveegde paddenstoelen in plakjes en doe ze in de kokende bouillon. Voeg de sherry en de Ketjap toe en breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep voor het serveren met de fijngeknipte bieslook.

Eet smakelijk!
 

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij 
  • 1 winterwortel 
  • 1 dunne prei 
  • 1 ui 
  • 250 g paddenstoelen 
  • 2 el olie 
  • 2 el tomatenpuree 
  • 8 el olie 
  • 800 ml water 
  • 1 bouillonblokje 
  • 1 laurierblad 
  • snuf kruidnagel 
  • snuf nootmuskaat 
  • 30 ml droge sherry 
  • 1 scheutje Ketjap Manis 
  • 2 el bieslook

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl