Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Feestelijke hapjes - ook geschikt als maaltijd

Bereiding

Basis Recept Bruchetta:

Pel de knoflook en snijd in grove stukken. Doe deze in een hoge mengbeker en voeg wat zout toe en de olijfolie. Maal dit met de staafmixer zeer fijn. Bestrijk hiermee het brood en bak het op een stukje bakpapier in een hete oven in zo’n 10 minuten knapperig bruin.
Dit kun je tot 3 dagen van te voren doen – maar let op: dit geroosterde brood is zelfs zonder dat je er verder iets mee doet zo lekker dat je er nauwelijks af kunt blijven. Maak er dus wat meer van!

Met avocado salade:

Snijd de tomaat in vieren en de mozzarella in plakjes of stukjes. Snijd de avocado in dobbelstenen. Voeg alles bij elkaar en breng op smaak met fijngehakte knoflook, olijfolie, citroen en zout.
Doe deze salade kort voor het serveren over de bruschetta’s.

Met gebakken paddestoelen en (blauwe) kaas of geitenkaas: 

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de in stukjes gesneden champignons of andere paddestoelen zacht.
Roer de in brokjes getrokken geitenkaas of blauwe kaas en het citroensap door de champignons en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel kort voor het serveren over de broodjes en garneer met fijngehakte peterselie.

Bruchetta’s zijn ook heel goed geschikt om met dipsauzen te serveren. Denk bijvoorbeeld aan een guacamole of een tapenade. In dat geval is het grappig om het brood in lange 1-2 cm dikke repen te snijden, dan met de knoflookolie te bestrijken en vervolgens afbakken in de oven.
Degenen die graag nog creatiever zijn kunnen ook met koekjesuitsteekvormen bruschetta’s maken in de vorm van sterretjes, hartjes, bloemetjes, vliegtuigjes en bedenk het nog meer.

Ingrediënten

Bruchetta

  • 4 sneetjes oud brood, of afbakstokbrood in sneetjes gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • zout

Avocado salade

  • 1 bak cherrytomaten
  • 1 avocado
  • 1 pak (mini-)mozzarella (zie voor meer over vegetarische kazen de veelgestelde vraag hierover)
  • beetje citroen
  • basilicum
  • zout en peper

Gebakken paddestoelen en (blauwe) kaas of geitenkaas

  • 250 gr champignons of andere paddestoelen
  • ½ el citroensap
  • 50 gr geiten- of blauwe kaas (zie voor meer over vegetarische kazen de veelgestelde vraag hierover)
  • 1 el peterselie
  • peper en zout
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl