Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Fond van geroosterde groenten

Bereiding

Rooster twee derde van de groenten (zonder het selderijblad) en de knoflook met de olijfolie in een voorverwarmde oven van 200° tot alle groenten mooi gekarameliseerd zijn.
Doe de groenten in een grote pan en vul aan met water tot ze goed onderstaan. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes trekken.
Zeef de bouillon en voeg de overige groenten, het selderijblad, de sojasaus en alle kruiden toe.
Vul aan met water tot alles onderstaat en laat nog 1 uur zachtjes koken.
Zeef de bouillon en bewaar.

Ingrediënten

  • 1 kg grof gesneden wortelen
  • 1 kg grof gesneden uien
  • 1 kg grof gesneden knolselderij + blad
  • 1 bol knoflook verdeeld in ongepelde teentjes
  • 3 l water
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes verse tijm
  • 0,2 dl olijfolie
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept komt uit het magazine Vegetarisch voor Chefs. Dit magazine is te bestellen via de webshop.