Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Gebakken brie in bladerdeeg

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg het bladerdeeg individueel op het aanrecht (met het plastiek naar onderen) om te ontdooien.
Snijd de brie horizontaal doormidden.
Strooi op de onderste helft de amandelen. Leg er de bovenste helft weer bovenop.

Snijd elk bladerdeeg vierkant diagonaal doormidden.
Snijd de brie in 8 gelijke stukken.
Leg op elk bladerdeegdiagonaaltje een stukje brie met amandelvulling. Vouw het deeg gesloten en seal de randjes met vochtige vingertoppen dicht.
Zet deze 15 tot 20 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
 

Ingrediënten

  • olie
  • 1 brie
  • 4 plak bladerdeeg
  • beetje bloem
  • wat amandelschaafsel
  • evt. cranberrycompote
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl