Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Gepocheerde peer met honing en gorgonzola

Bereiding

Schil de peren en halveer ze. Haal met een theelepel het klokhuis uit elke helft. Snijd onder het perenschuitje een klein beetje weg, zodat de peer wat afgeplat wordt en straks makkelijker blijft staan. Verwarm de wijn in een pan en voeg de peren toe. Pocheer ze 15 min. (tegen de kook aan houden).
Verwarm de ovengrill voor. Schep de peren uit het vocht en leg ze – op bakpapier - in een ovenschaal. Vul de halve peren met de gorgonzola. Druppel er wat honing over.
Zet de peren een paar min. onder de grill, tot de kaas begint te smelten, maar niet te veel kleurt. Blijf erbij, want dit gaat erg snel! Serveer direct. Als je geen grill hebt kun je de peren ook gewoon in een hete oven zetten of even branden met een crème brulee brander.

Lekker met een glaasje witte port. Strooi eventueel wat verse tijm over de peren.
 

Ingrediënten

  • 4 handperen
  • 0.75 liter droge witte wijn – of net zo veel als nodig om de peren onder te laten staan
  • 100 g gorgonzola
  • 1 el honing
  • evt. wat tijm
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl