Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

2 x recept Groenten uit de oven: Italiaans of Hollands

Italiaanse gegrilde groenten uit de oven

Zo simpel, zo heerlijk en het past bij vrijwel alle pastagerechten: dit kun je een paar keer per week maken, zonder dat het ooit verveelt. Je hoeft niet alle groentes te gebruiken: maak de ene dag bijvoorbeeld een combinatie van aubergine, rode ui en paprika en de andere dag courgette, trostomaatjes en mais.

Lekker bij een frittata: blz. 43 uit kookboek Puur Plantaardig en blz.  70 en 97 in kookboek De Snelle Vegetariër, Gourmand World Cookbook Award winnaar 2014.

Geniet lekker! Jacinta Bokma
Foodinspirator

Ingrediënten

         

Bereiding

1 aubergine
1 rode paprika
1 courgette
trostomaatjes aan de tak
2-3 rode uien
2 teentjes knoflook
1 el korianderkorrels
paar takjes tijm en/of rozemarijn of 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
olijfolie

  Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergine in dunne plakjes en de courgette in dikkere plakken. Snijd de paprika in (niet te dunne) repen. Snijd de uien middendoor en daarna in partjes. Vermaal in de vijzel de korianderkorrels en voeg deze samen met de kruiden en de knoflook uit de knijper bij de groenten. Besprenkel met olijfolie, hussel nog even goed door en bak de groenten in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten gaar.




  •  
Dit recept staat ook in kookboek De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award winnaar 2014 >> Nu in onze webshop!

Kookboekenauteur Jacinta Bokma (47) is lekkerbek, happy healthy eetverleider en foodinspirator voor een mooie wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. 
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl

Ovengegrilde herfstgroenten

Bereiding

De bereiding van dit gerecht is zeer simpel. Je snijdt alles in stukken van gelijke grootte en je laat het lekker in de oven garen. Heel makkelijk. Het raffinement komt aan het eind: door de gare groenten met een lekkere Aceto Balsamico (balsamico azijn) te besprenkelen, voeg je een nieuwe smaakdimensie toe. Erg lekker!
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de ui in halve ringen. Hak de knoflook heel fijn.
Schil de overige groenten en snijd in lange dunne repen. Meng alle ingrediënten met de olijfolie en plaats in 1 laag op een ingevette ovenschaal. Schakel de oventemperatuur terug op 160 graden en rooster het gerecht gedurende 35-40 minuten. Schep regelmatig om.
Breng voor het serveren lekker op smaak met zout, peper, balsamico en garneer met verse peterselie.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl


 

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • ¼- ½ knolselderij
  • 1 pastinaak
  • 1 zoete aardappel
  • 3 aardappels
  • 1 (rode) ui
  • 1-2 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 100 ml olie
  • 3 el balsamico
  • zout, peper
  • peterselie


          







Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.