Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Gesuikerde Sinaasappel-/ of citroenschil

Ingrediënten

  • 4  citroenen
  • 2 sinaasappels
  • 500 g suiker
  • 250 ml water

Bereiding

Haal met een zesteur of met een dunschiller lange slierten van de goed schoon geboende sinaasappel of citroen. Als je een dunschiller gebruikt, is het handig om de stukjes sinaasappelschil met een mes nog verder in zeer dunne lange sliertjes te snijden. Doe de schilletjes in een kom en giet er kokend water over. Laat staan voor 30 minuten. Giet door een vergiet en dep met keukenpapier.

Breng de suiker met het water aan de kook. Als de suiker volledig is opgelost kunnen de schilletjes erbij. Zet het vuur laag en kook gedurende10 minuten. Haal van het vuur af en doe een deksel op de pan. Laat een nacht staan. De volgende dag afgieten en in een luchtdichte pot (weckpot) bewaren.
In de koelkast kun je deze schilletjes ca. 2 weken bewaren, ingevroren langer natuurlijk.
 
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu donateur en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl