Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Glaasje met oranje en groen

Bereiding

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met tamelijk dikke bodem. Bak pompoen en knoflook heel licht (de knoflook mag niet verbranden!). Voeg de bouillon toe, pureer en breng op smaak met zout en peper – een beetje kerrie is ook lekker! (Als je wat dunner lekkerder vindt, voeg je nog een beetje water toe – maar bewaar in dat geval een beetje van het dikke pompoenpuree voor de garnering.)

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met tamelijk dikke bodem. Bak de ui op een zacht vuurtje glazig. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog even mee. Voeg de bouillon en de doperwten toe en laat zo’n 3-5 minuten sudderen. Pureer en breng op smaak met zout en peper. (Soms hebben de doperwten een dik velletje. In dat geval kun je het beste alles voor de groene  laag nog even door een zeef drukken – dat maakt het extra lekker en feestelijk). (Ook hier geldt: als je het wat dunne lekkerder vindt, voeg je nog een beetje water toe.)

Zet de glaasjes klaar en doe onderin elk glaasje een bodempje van het pompoenmengsel.
Vervolgens giet je er voorzichtig het doperwtenmengsel bovenop.
Je kunt het geheel tot slot nog voorzien van een toef pompoenpuree waarin je rechtop een amandelschilfertje steekt.
 

Ingrediënten

Voor de oranje laag:

  • 1 el olijfolie
  • 200 g pompoen in stukjes
  • 1 teen knoflook, heel fijn gesneden
  • 150 ml bouillon
  • zout en peper

Voor de groene laag:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teen knoflook, zeer fijn gesneden
  • 500 ml bouillon
  • 500 g doperwten (diepvries)
  • zout en peper
  • Wat amandelschilfers ter garnering
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl