Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Gnocci met sperziebonen

Bereiding

Kook de aardappels gaar. Giet af, zet de pan terug op het vuur en stamp fijn. Draai het vuur uit en voeg de knoflook en naar smaak peper en zout toe. Roer de eieren door de puree. Voeg de bloem en het brood (fijngemalen en zonder de korstjes) toe.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van 1 centimeter. Kook ze in ruim water in ongeveer 2 minuten gaar. Schep de boontjes uit de pan maar bewaar het kookwater.

Bestuif een snijplank met bloem en maak van de puree 3 rollen van ca. 2 cm doorsnee. Voeg nog bloem toe als het deeg te vochtig is. Snijd in stukjes van 2 cm. en verdeel in 3 porties. Kook de porties in 3 delen in het achtergehouden water in 2 min.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Voeg de olie, gnocci en sperziebonen toe en verwarm op middelhoog vuur. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg toe. Schep van het vuur door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Rasp de kaas erover en serveer direct.
 

Ingrediënten

  • 500 gr aardappels, kruimig  
  • 1 teen knoflook  
  • 2 eieren  
  • 75 gr bloem  
  • 4 snee wit brood  
  • 150 gr sperziebonen  
  • 50 gr pijnboompitten  
  • 50 ml olijfolie  
  • 30 gr basilicum  
  • 125 gr Parmezaanse of oude kaas (Wil je weten welke kazen vegetarisch gestremd zijn, kijk dan hier)

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl