Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Goede Gruttenlapjes

Bereiding

Breng boter, water, fijngesnipperde ui, kruiden, specerijen en sojasaus aan de kook. Voeg onder voortdurend roeren de boekweit toe en blijf roeren totdat het mengsel van de zijkanten van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en voeg eieren en kaas toe. Roer tot een gladde massa is verkregen en vorm balletjes terwijl alles nog heet is. Laat de balletjes zich zetten in een koude omgeving en frituur of bak ze alvorens ze te serveren. Je kunt er ook lapjes van vormen en in een koekenpan bakken.
 

Ingrediënten

  • 250 g boekweitgrutten
  • 1 grote ui
  • 25 g boter
  • 1 kopje sojasaus
  • 3 kopjes water
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte (rook)kaas
  • 1 theelepel curry
  • 2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel paprika
  • 1 theelepel basilicum
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl