Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Groentetajine Marokkaans

Veggielover tips van Jacinta

* Ik ben dol op de zoete smaak van pompoen. Voor een feestelijke extra 'bite' kun je aan dit gerecht een handje gedroogde abrikozen toevoegen.
* Eet bij deze groentetajine couscous met salsa verde, het recept staat op blz. 72 in kookboek Puur Plantaardig en kookboek De Dunne Vegan, dat herfst 2014 uit komt. Ga je voor gezond? Kies bij deze tajine dan eens voor gierst in plaats van couscous. Het is een voedzaam oergraan dat maar een kwartiertje hoeft te koken. Je koopt het bij de natuurvoedings-winkel.

Geniet gezond! Jacinta Bokma
Foodinspirator


Foto: Piroschka van de Wouw
Foodstyling: Richard Jacobsen
Styling: Annelies Morris

 

Bereiding

Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ui gedurende 2-3 minuten, of tot hij zacht wordt en kleur krijgt. Voeg knoflook en gember toe en laat nog enkele seconden bakken. Dan de fijngesneden groenten erbij doen. Dat zijn dus pompoen, wortel, rode paprika en sperziebonen.
Zet nu het vuur lager. Voeg alle kruiden en specerijen toe, samen met de laurierblaadjes en de tomaten. Blus verder af met water. Voeg dan de rozijnen toe, dek af en laat de groentetajine nog 15-20 minuten sudderen.
Voeg de gare kikkererwten toe en laat nog even meewarmen. Garneer met peterselie en serveer met (bruine) rijst.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie/kokosolie
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 500 g pompoen
  • 250 g wortels
  • 200 g sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 tl kaneel, gemalen
  • 1 tl komijn, gemalen
  • 1 tl koriander, gemalen
  • 6 kardemompeulen
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • 300 ml water
  • 100 g rozijnen
  • 30 g amandelschilfers
  • 3 el peterselie, gehakt

 
  •  
Het recept van geurige groentetajine met abrikozen staat in kookboek Puur Plantaardig.
>> Haar nieuwste kookboek De Snelle Vegetariër is dit jaar onderscheiden met de Gourmand World Cookbook Award. Koop dit boek in onze webshop!

Foodinspirator Jacinta Bokma wil heel Holland verleiden ook gezond te gaan eten: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. 
Volg Jacinta en haar kookboeken op Facebook
en  op Instagram @JacintaBokma.

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl