Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Jacinta's Healthy BB (Happy Boeuf Bourguignon)

"Een healthy boeuf bourguignon, gemaakt met een nieuwe revolutionaire vleesvervanger: je proeft vlees van groente, gemaakt van erwten, wortelen en uien. Dit gerecht is zo makkelijk te maken, zálig Frans comfort food."
Jacinta Bokma, foodinspirator

Jacinta's kooktip:

Tip voor een etentje: bestrooi voor speciale gelegenheden deze bourguignon met verse kervel. De frisgroene blaadjes hebben een heerlijke anijsachtige smaak.



Voor 5-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Foto: @jacintabokma Instagram



Bereiding

Kneus de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Verhit de boter en de olijfolie met de suiker, de knoflook en de tomatenpuree in een braadpan en bak 1 minuut. Voeg het Proviand vlees toe en bak al omscheppend 1-2 minuten mee. Snijd de champignons doormidden. Schuif de reepjes aan de kant, voeg de champignons toe en roerbak ze even op hoog vuur. Haal de champignons uit de pan (laat het braadvet erin) en zet ze apart in een schaaltje. Voeg nog een scheutje olijfolie toe als er te weinig bakvet is. Pel de sjalotten, snijd ze doormidden en doe de sjalotten bij de ProViand. Zet het vuur laag. Snijd de wortel in niet te dunne stukken. Wrijf de venkelzaadjes even fijn in de vijzel en voeg samen met de wortels, de tijm of oregano en de laurierblaadjes toe aan de sjalotten en laat onder af en toe roeren zeker 4 minuten fruiten met het deksel op de pan tot de sjalotten glazig zijn. Voeg 100 milliliter rode wijn toe aan de boeuf en breng het geheel weer aan de kook. Laat nog 10 minuten zachtjes stoven. Voeg de champignons de laatste minuten toe. Serveren: bestrooi met gehakte peterselie of verse kervel.

Ingrediënten

  •      2 bakjes ProViand wokstukjes of      roerbakreepjes (te koop bij Albert Heijn)
    • 3 teentjes knoflook (ben je een liefhebber, doe er dan gerust 5 in)
    • 4 eetl. olijfolie
    • 1 theel. suiker
    • 2 eetl. tomatenpuree
    • 250 gr kastanjechampignons
    • 12 sjalotten
    • 1-2 winterwortels of 7-9 bospeentjes
    • 5 takjes tijm of 2 eetl. oregano
    • 1 eetl. venkelzaadjes
    • 2 laurierblaadjes
    • 400 ml volle rode wijn
    • verse peterselie of kervel

       







       
  •  

Foodbrandbuilder en kookboekenschrijverJacinta Bokma (47) is lekkerbek, happy healthy eetverleider en foodinspirator voor een mooie wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. 
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram