Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Kokoscurry kikkererwten soep

Bereiding

Een heerlijke en eiwitrijke maaltijdsoep!
Verwarm de olie in een grote (soep)pan en bak de fijngesneden ui gedurende circa 6 minuten totdat deze glazig is. Voeg de fijngesneden knoflook toe en laat nog 1 minuut meebakken. Voeg de kerriepoeder toe, roer en bak nog even mee. Voeg de in dobbelsteentjes gesneden aardappels toe en roer. Voeg kokosmelk en water toe en laat 10 minuten doorkoken. Voeg kikkererwten en de in kleine dobbelsteentjes gesneden courgette toe en laat koken totdat de courgette gaar is. Breng op smaak met citroensap en voeg tot slot de grof gesneden (gewassen) spinazie toe. Breng verder op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • ½ tl kerriepoeder
  • 500 g aardappels
  • 1 l water
  • 250 ml kokosmelk
  • ½ tl zout
  • 200-400g kikkererwten
  • 1 courgette
  • 1 el citroensap
  • 100 g spinazie
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl