Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Linzencurry met tofu en cashewnoten (4 personen)

Bereiding

Bak de tofu 10 minuten in de olie totdat hij een knapperige goudgele korst heeft gekregen. Haal met een schuimspaan uit de pan en giet de soyasaus erover heen.

Fruit in dezelfde pan evt. met een beetje nieuwe olie de fijngesnipperde ui en knoflook met gemberwortel, sambal en kerrie. Voeg fijngesneden paprika, prei en oesterzwammen toe en bak tot beetgaar. Voeg nu de uitgelekte linzen toe en breng op smaak met zout en peper.

Schep de tofu en de cashewnoten door het gerecht.

Serveer met rijst en een frisse salade.
Helemaal feestelijk wordt dit gerecht met een smeuïge pompoenpuree.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

• 1 pak tofu    
• 4 eetlepels olie    
• 50 ml shoyu soyasaus   
• 1 ui    
• 2 teentjes knoflook    
• sambal naar smaak   
• 1 cm verse gemberwortel    
• 1 eetlepel kerrie    
• 1 blik linzen    
• 1 rode paprika   
• 1 prei   
• 200 g oesterzwammen   
• 75 g cashewnoten   
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl