Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Linzensoep met kokos en koriander

Bereiding

Dit is  een recept voor een hartverwarmend soepje dat heel eenvoudig te koken is en verrassend smaakt. Daarbij een salade met postelein en dadels. (Kun je bij jou in de buurt geen postelein krijgen, neem dan veldsla of spinazie).

Ter info: eiwitten (zeer belangrijk voor iedereen, maar voor vegetariërs in het bijzonder), zijn bij dit menu te vinden in de linzen, geitenkaas en zonnebloempitten. Anti-oxidanten worden geleverd door de gember en de specerijen. Bovendien is dit een zeer vezelrijke maaltijd. Interessant is ook dat de dadels zo veelzijdig zijn. Te veel om op te noemen, maar hier een paar eigenschappen van dadels: veel vitamines uit het B-complex, een hele rits mineralen en boven alles ook nog een afrodisiac. Zie voor meer informatie deze site.

Voor de bereiding van de soep: doe de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de rode ui en wortels samen met de limoenbladeren en rode pepertjes. Voeg ook de fijngesneden knoflook en gember toe. Laat ca. 5 minuten stoven. Voeg venkelzaad en koriander alsook het water en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en voeg de goed gewassen linzen toe. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Breng verder op smaak met zout en peper en serveer met grofgesneden korianderblaadjes en fijgesneden lente-ui.

Voor de posteleinsalade: doe de pitten in een droge pan en zet ze op een laag vuurtje. Terwijl je de salade maakt, worden ze zachtjes geroosterd zonder gevaar van zwart worden.
Maak in een slakom de dressing van olie en citroensap, peper en zout
Halveer en ontpit de dadels (ik sneed ze in iets kleinere stukjes), meng met de dressing.
Voeg hierbij de winterpostelein en schep goed om.
Doe er dan de verkruimelde geitenkaas door.
Schep de salade op borden en bestrooi met de warme geroosterde pitten.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor de linzensoep:
  • 1 tl venkelzaad gem.
  • 1 tl koriander gem.
  • 2 el olijfolie
  • 1 lente-ui
  • 1 wortel
  • 1 ui, rood
  • 1 limoenblad
  • 2 teen knoflook
  • 1 rode pepers
  • 2 cm gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 600 ml water
  • 50 g linzen, rood
  • 2 el citroensap
  • koriander
  • zout/peper

Voor de posteleinsalade:
  • 200 g postelein
  • 100 g geitenkaas,zacht
  • 4 el koolzaad- of olijfolie
  • 2 el citroensap
  • Peper en zout
  • 15 dadels
  • 4 el zonnebloempitten

 
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl