Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Mallorcaanse bloemkoolsoep

Bereiding

Knoflook, ui en prei enige tijd fruiten. De tomaten, (zoete) aardappelblokjes en fijngesneden bloemkool (inclusief het complete harde gedeelte)  toevoegen, samen met 1250 ml water en de kruiden aan de kook brengen.
Een half uur zachtjes koken tot alle groentes gaar zijn. Op smaak  brengen met peper en zout.
Goed voor bijna 2 liter soep = 6-8 kommen.
 

Ingrediënten

  • 500 gr bloemkoolroosjes
  • 2 (zoete) aardappelen
  • 400 gr tomaten uit blik
  • 3 eetl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 preien (in dunne ringen)
  • 1 laurierblad
  • ½ tl  tijm
  • zout en peper
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl