Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Multi noten en zadenknäckebrood, glutenvrij en zuivelvrij – 2 bakplaten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Neem een kleine pan en verwarm hierin op een zacht vuurtje het water en de kokosolie totdat de kokosolie is gesmolten. Overigens is 60 g water hetzelfde als 60 ml water. Als je toch bezig bent om dingen af te wegen is het gemakkelijk om ook het water af te wegen (hoewel het natuurlijk gebruikelijk is om het water in ml te noemen in een recept).
Maal in een keukenmachine de gemalen amandelen samen met de gemengde noten en het cocosmeel fijn. Voeg de afgewogen pompoen- en zonnebloempitten, het sesamzaad, lijnzaad en hennepzaad, zout en eventueel zeewier toe en puls samen met het water en de gesmolten kokosolie.
Pureer niet te fijn. Het is leuk als er nog kleine stukjes noten en zaden zichtbaar blijven.

Bekleed de bakplaten met bakpapier en stort de helft van de kruimelige deegmassa op het eerste bakblik. Neem een ruim stuk bakpapier en leg dit bovenop het deeg. Strijk, veeg en rol met een recht waterglas of iets dergelijks het deeg uit tot een dikte van niet meer dan een halve centimeter.

Snijd het deeg met een deegschraper (liniaal zou ook gaan) alvast in vierkanten van 3 x 3 cm. Doe dit ook met de andere helft van het deeg op het andere bakblik.

Bak de crackers gedurende 20-25 minuten. Ze mogen niet te bruin worden, dan gaat de smaak achteruit.

Beleg de afgekoelde cracker bijvoorbeeld met een schijf courgette en wat huisbereide walnoten tapenade .
 

Ingrediënten

  • 50 g kokosolie
  • 120 g of ml water
  • 150g gemalen amandelen
  • 150g gemengde noten
  • 30 g cocosmeel
  • 30 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g sesamzaad
  • 50 g lijnzaad, ongebroken
  • 20 g hennepzaad
  • 6 g zout
  • evt. 2 el zeewiervlokken, b.v. nori

 
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl